Slapend publiek? Tijd voor een wakeup call!

Sta je op het podium, en heb je moeite om je toehoorders te blijven boeien? We spreken uit ervaring als we zeggen dat het heel zwaar is om (na de lunch) de ogen open te houden, terwijl er iemand (jij?) op het podium bezig is een saai verhaal af te steken.

Met Kwootjes zorg je ervoor dat het saaie verhaal verandert in een spetterend (spreekwoordelijk) vuurwerk. Schud ze wakker en zorg dat jouw boodschap kan landen.

taalFilter/kijkWijzer

De lachste en doordachtste quotes!

Kwootjes: de lachste en doordachtste kwoots! We horen je denken: Kwootjes? Wat is een kwootje eigenlijk?

Kwootjes zijn kwalitatief hoogwaardige uitspraken, die iets te vertellen hebben. Regelmatig zijn ze serieus genoeg om je even te laten doordenken, maar er zijn er ook meer dan genoeg voor je dagelijkse portie humor. We hebben de definitie van het woord kwoot even voor je opgezocht.

Kwoot (de; v(m); meervoud: kwoots) Een korte, puntige uitspraak, vaak niet meer dan een regel lang. Kenmerken: grappig, paradoxaal en/of absurd, origineel van gedachte en uitwerking, een verrassend effect en vaak een boodschap van wijsheid bevattend.

Precies! Kwootjes,... daar staat heel deze site dus vol mee! Geniet ervan!

Als arbeiders vechten voor hogere lonen wordt dit geprezen als "sociale vooruitgang"; als zakenmensen vechten voor hogere winsten wordt dit geminacht als "egoïstische hebzucht".

De kans dat je een knappe jongen ontmoet, neemt toe als:
(1) Je een bril draagt in plaats van contactlenzen.
(2) Er met je haar niks te beginnen valt.
(3) Je net vijf pond bent aangekomen.